1 Ekim 2008 Çarşamba

4.Müfettişin Teklifleri ile Sicil Notlarımın Karşılaştırılması




Tekliflerde dört iddia görünüyor.
Bu dört iddiadan üçünü zaten Müfettiş kendisi çıkarmış. Elde kalan Öğrencilerle ilgili olan birinci iddia. Yani matematiksel olarak şöyle ifade edelim: 4-3=1
Derslerine girmediğim öğrencilerin ifadelerinin alınmasıyla bu bir iddia da çıkarıldıktan sonra ne kalıyor???
4-3-1= 0 (Sıfır)
İnanılması zor ama ... Sıfır iddia ile,
1. Aylıktan kesim cezasının en-ağır olanı teklif ediliyor. Aynı zamanda, yaşıma, hastalıklarıma ve kıdemime hiç de uygun olmayan:
2.Görev yerimin değişririlmesi teklifi getiriliyor ve aynen UYGULANIYOR?!?!

Bu konuda diyeceklerim çoook......

Raporun Tahlil ve Münakaşa Bölümünde:

Hangi durumuma göre?
Yaşıma göre uygun bir okula mı?
Kıdem’ime (36) göre uygun bir okula mı?
Hastalıklarıma (İki By Pass ameliyatı v.s. ) göre uygun bir okula mı?
Eşimin hastalıklarına (Ağır Beyin kanaması v.s.) göre uygun bir okula mı?
Türkiye Cumhuriyeti’nin neresinde var böyle bir okul?
Bay müfettiş (ve ekibi), Soruşturma Teknikleri konusunda bilgisinin ve Türkçesinin yetişebildiği yere kadar “yazmış” fakat sonrasını hiç de düşünmemiş.
Müdürle ikisinin “cahil”liklerinden dolayı (birkaç bürokrat dahil) üç kusur senedir kendimi çalışma odama mahkum ettim. Öyleleri vardır ya, yüzüne sebepsiz tükürenlere: “Yarabbi şükür. Yağmur yağıyor.” derler. Benim böyle bir anlayışım olmadı ve olamazda….kişisel özellik…Ne yapabilirim? Böyle durumlara “boş ver” diyemiyorum işte. Bu yüzden savaş alanını terk etmeyi hiç de düşünmüyorum.
Müfettişler Soruşturmaların gidişatını “yukarıdan” gelen talep doğrultusunda istedikleri yöne çevirebiliyorlar. Yaptıkları işin Adaletle ilgisi olmayabiliyor. Bunun nedeni de Yasaların onları koruduklarını bilmeleridir. Yani kendileri sadece Teklif getirebiliyorlar, soruşturulanın Amiri ise Uygulayabiliyor.
Böylelikle, bütün sorumluluk Valilik Makamına yüklenmiş olmuyor mu?
Müfettiş “birilerinin” isteği doğrultusunda çalışıyorsa ve sonunda problem çıkmıyorsa….ondan iyisi yok…ama bu sefer, göründüğü gibi problem çıktı. Adaletli ve Soruşturma Tekniklerine uyulmadığı için problem çıktı….
Soruşturmaların birkaç püf noktası var….bu da onlardan en önemlisi. Diğerlerinden de yeri geldikçe bahsetmeyi düşünüyorum.











<<<>>>


Not: Sevgili Misafirlerim,
Resim formatında verdiğim bilgi ve belgelerin küçük olmaları sizi rahatsız etmesin.

İmleçi resimin üzerine getirerek el şekline dönüştüğünde tıkladiğinizda resim büyüyecek ve rahatlıkla inceleyip bilgi sahibi olabilirsiniz. Tabii ki yorumlarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.

Blog'umun kapısı herkese açık....bilinmesinde yarar var....Saygılar.